Skip to content →

SKYFRI HIMMEL

La oss snakke om været. Sol hver dag i to måneder. Tretti grader. Fregner på nesa, solkysset hud, enda mer sol, aircondition, masse is og isbiter i all drikke. Nok en gang har vi all verdens grunn til å snakke om det vi kan best; nemlig været. Som da jeg dro på Kiwi, plukka noen jordbær og slo av en liten prat om hvor fint vær det har vært denne sommeren. 

Dette været altså. Så flott og så varmt. Trenger ikke Syden nå.. 

Det er jammen meg sant. 

Tenk på det, 30 grader hver dag..  

Denne sommeren er det nok også veldig mange som har fått kjenne på hvordan det er å ha utfordringer; enten om det er psykiske plager, fysiske plager, hendelser i livet, forhold til familie og/eller venner. Alt mulig. For med varmt vær, vil de fleste ut å oppleve, reise og nyte, tilbringe tid med nære og kjære, sove lite, nyte mest mulig. Grille og spise, bade og leke. Fra morgen til kveld. Alltid en plan, aldri alene.

Dessverre er dette ikke noe enhver kan eller orker å ta del i. Jeg vet det er mange som synes sommeren er ekstra vanskelig. Enten fordi man scroller nedover på Instagram og blir vitne til andres sosiale liv, eller fordi man ikke har helse eller økonomi (etc) til å gjøre det samme. 

Hva har du gjort denne sommeren da? 

Dette er et spørsmål alle får uansett. Og dersom du ikke har så mye å si, kan det raskt virke som at sommeren har vært av det labre slaget. 

Neei, jeg har bare vært hjemme jeg egentlig. 

Jeg tenker at det er viktig å prøve å finne glede i de små tingene. En kaffekopp om morgenen, et besøk av en venn, en spennende dokumentar på Netflix, en god middag, ingen klokke å følge, nyvasket sengetøy eller et morgenbad. 

Hva har du gjort denne sommeren da? 

Jo, jeg har sovet masse, spist god middag, vært ute i naturen og gått turer, tilbrakt tid med mine nærmeste og spist masse jordbær. 

For det trenger ikke være så vanskelig og det trenger ikke være så store aktiviteter for å være fint eller minnerikt. Det kan være en fin sommer å være hjemme, å ta det rolig, å være med de nærmeste eller å være alene. Det kan være en fin sommer å spise jordbær på balkongen, få litt fregner på nesa, gå en liten kveldstur og se på solnedgangen.

Du må ikke ha besteget Beseggen, vært tre uker på Marbella, hoppet i fallskjerm, vært på sommerhytta i Tønsberg, holdt en slange, sovet i telt, shoppa en ny veske, reist til Aya Napa med en vennegjeng for å ha den beste sommeren.  

En fin sommer kan være inne og en fin sommer kan være ute. Det er opp til deg hva du ønsker å være takknemlig for. Men vis det og si det. Ikke unnskyld deg og bare si at du har vært hjemme, for det er ikke noe galt med det. Det er bare fint. 

Helt sant. 

Please share my information and spread the word:

Published in Hverdag Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *