Skip to content →

«LIVET ER DET DU GJØR DET TIL»

… Var det noen som snakket om på en naboskapskafé jeg stakk innom en gang i forrige uke. Og det er søren meg sant. Jeg vet at det finnes svært mange der ute, som har utfordrende perioder; perioder der man på ingen måte kan se lyset i enden av tunellen, og at det er mange ting som er lettere sagt enn gjort. Jeg har opplevd mye selv, så jeg prøver ikke å fortelle deg at livet ditt kan bli helt fantastisk bare du innser det først som sist. 

Misforstå meg rett. 

Men det ligger allikevel mye klokskap i dette utsagnet, og det er derfor jeg ønsker å dele tankene mine her i dette elektroniske universet, mens jeg sitter i barndomshjemmet, hører lyden av vaskemaskinen som surrer rundt og ser på de friske blomstene i vasen og drikker vann. Masse vann. 

Erfaring 

Når du blir eldre, så erfarer du mye. Du erfarer hvordan det er å bli eldre gjennom ulike epoker du trår igjennom; alt ifra skolegang til nye vennekretser, du får kanskje andre interessefelt, og du flytter kanskje på deg en, to eller tre ganger. Miljøet du er en del av, sier mye om hvem du er eller hvem du blir. Dette betyr at man erfarer hvem som gir energi, og hvem som gjør det stikk motsatte. Stjeler … 

Hva vil du, og hva er det viktigste?

Å omgi seg med mennesker som vil deg godt etthundre prosent er kanskje det viktigste, eller å ha en familie som backer deg opp på en tung regnværsdag eller en solskinnsdag for den sak skyld. Å tørre å utfordre seg selv, og finne sin «greie»; for eksempel hobbyer er også veldig viktig. Det er så avgjørende å kunne fylle dagene sine med noe som gjør deg godt, om det er en time på kafé med en bok i hånden, en venn å snakke med, eller en gåtur i mørket, en sangtime, en kveld i hagen, en opplevelse på konsert. Alt ettersom. 

For selv om du er på jobb, eller studerer eller kanskje begge deler, eller kanskje ingen av delene – så har du godt av å gjøre noe som gjør deg bra eller litt bedre. Som gjør at du legger klokka og det evigvarende tidspresset vekk, som fjerner bekymringer og tanker for en stund, og som rett og slett gjør deg til den du virkelig ønsker å være. 

Tenk på de små tingene 

Tenk litt på dette. Tenk på hva som er viktig for deg. Og da mener jeg det som er viktig for deg i hverdagen, ikke i helgene eller i feriene. For det er hverdager det er flest av, og det er de det er viktigst å kunne krydre. Dere vet.. selv de små tingene. 

 • Som å sykle til jobb
 • Som å kjøpe en kopp kaffe
 • Som å lese en bok
 • Som å synge i kor
 • Som å le på sofaen med en venn/venninne
 • Som å ha en hånd å holde i
 • Som å ringe/ta en telefon
 • Som å lage en skikkelig god middag
 • Som å se en bra film
 • Som å plante et tre
 • Lista er lang

Hvem er du? Hva vil du? Hva er viktig for deg? Hva er avgjørende for din hverdag? Hva trenger du? Hva trenger du av deg selv? Hva trenger du av andre? Hva er en bra hverdag? 

For hverdag er ikke bare hverdag, jobb, skole og utdanning. Hverdag er faktisk livet. I bunn og grunn. 

Please share my information and spread the word:

Published in Tankespinn Uncategorized

2 Comments

 1. Jeg prøver å leve etter «Det kan fortsatt bli en fin dag.» Så hvis jeg våkner full av smert og er skikkelig dårlig, så vil jeg alltid prøve å gjøre én ting som gjør dagen litt finere. Det kan være å rigge meg til i sofaen og se en favorittfilm. Spise noe skikkelig godt. Eller, de dagene jeg ikke klarer det en gang, noe så enkelt som å lage en kopp te til å drikke i senga. Jeg prøver alltid å finne én ting, uansett hvor liten den er, som kan gjøre dagen et hakk bedre. Og jeg tror det har mye med hvorfor jeg fortsatt smiler de dagene jeg knapt klarer å reise meg fra senga.

  • Dette var rett og slett vakkert å lese. DU er så inspirerende og jeg tror mange har mye å lære av å se glede i de små tingene.. 🙂
   Stor klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *