Skip to content →

LEGG BORT MOBILEN MED LITT HJELP

Moment 

Appen «Moment» er blant de mest utbredte appene for Apples produkter. Appen måler i hovedsak skjermtid og «pickups» – altså hvor ofte du sjekker telefonen daglig. Utover dette kan man sette en daglig grense med skjermtid for de ulike appene. For eksempel; maks en time i appen Facebook, maks tre timer i Spotify osv. Tror ikke sistnevnte tar mest skade for å si det sånn. 

Ulempen med appen er derimot at deler av funksjonene kun fungerer dersom man opererer med engelsk språk på mobilen. Likevel kan denne bevisstgjøringen være en wake up call og en bra start.  

UBhind

UBhind er en av de mest brukte appene for Android-brukerne der ute. Her får man vite hvor mye tid man bruker på telefonen fordelt i de ulike appene. Appen skaper muligheter for å sette dagsgrenser for de ulike appene og også låse dem. Tenk å kunne låse Instagram mens man leser til eksamen da? 

Space-Phone / Life Balance  

Appen stiller brukerne en rekke spørsmål ved installering. Dette brukes til å lage individuelle planer for fornuftig bruk basert på det brukerne svarer. Appen er tilgjengelig for både Apple og Android-brukere. 

Social Fever 

Denne appen er spesielt laget for de som er veldig avhengig av sosiale medier. Brukerne mottar her belønninger for tiden man lar telefonen ligge. I tillegg viser appen hvor mye mer man får ut av tiden sin dersom man klarer å legge telefonen til side. Appens fordeler er at den bruker minimalt med batteri. Ulempen er derimot at den kun er for Android-telefoner. 

Qualitytime 

Denne appen er mer presis, hvor hensikten er at man gir seg selv lov til å benytte appene til kun gitte tider og ikke utenom og ellers. Dette betyr at dersom du bestemmer at Instagram kun skal brukes mellom klokken 18 – 21, så er appen låst utenom disse tidene. Appen kan blokkere innkommende varsler, svare automatisk på anrop og kan gi deg straff dersom du bryter reglene. Appen kan kun brukes for Android-brukere. Qualitytime er et godt eksempel på en app som kan være genial for barn/småbarnsforeldre som ønsker å begrense og kontrollere bruken av mobiltelefoner/nettbrett. 

Please share my information and spread the word:

Published in Aktuelt Sosiale medier

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *