Skip to content →

GULT ER KULT

Snart beveger alle storbyfolkene seg oppover mot fjell og frisk luft, til hvitkledd vinterland, blå himmel og til sine andre hjem. Alle pakker med seg passende afterski-antrekk, dunjakker, moonboots, nikkers, ull, solbriller og anorakken, skiene, alpinutstyret og maten – for den må handles. X-antall porscher, x-antall teslaer, starsjonsvogner, golfer og mercer. 

Noen tar med seg familien, barna og venneparene. Andre kjører jenteferie/gutterferie med litt for mye drikke og altfor mye fest. Noen bestemmer seg for å mestre nye rekorder i bakken på både bortover – og nedoverski, mens andre kler seg instavennlig i håp om å lange inn flest likes i toppen av bakken. Lurer på om ungdommen står ansvarlig for dette. 

Så selv om vi har ulike måter å ta påskeferie på, så tror jeg vi er enige om at det er noe vi gleder oss til, en tid der vi nyter øyeblikkene og tilbringer tiden ute i snøen med GOD MAT. 

Når fredagen kommer og klokka bikker sytten ser jeg for meg at rushen er større enn på lenge, og at bilene er overfylt. Som pakkeseler alle sammen. Jeg ser for meg musikken på og bilistene som synger for fullt. Samtidig som jeg ser for meg hylende barn som er slitne etter en uke i barnehagen/på skolen og foreldre som kanskje stresser litt for mye med å «rekke» å komme seg til fjells til riktig tid. 

Påske blir det uansett, tenker nå jeg. Og akkurat i år, syns jeg gult er litt ekstra kult. 

God påske! 

Please share my information and spread the word:

Published in Oslo-livet Tekster

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *