Skip to content →

TANKEFULL?

Det er mange som sier at tanker kan styres, så lenge man arbeider med å oppfatte dem og finne årsaken(e) til at de oppstår. Jeg kan forstå det, samtidig som det virker som verdens vanskeligste oppgave. For de tankene jeg tenker, er tanker jeg har tilegnet meg og lært meg å leve med, det er tanker som oppstår helt ubevisst i ulike situasjoner eller så er det opplevelser som gir de samme tankene gang på gang fordi man husker tilbake på det man tenkte sist gang og gangen før der.Sånn sett er det å være en tanketenker en fulltidsjobb med overtid.

En jobb som tar over store deler av hverdagen, av viktige gjøremål og tilstedeværelsen. Tanker overkjører deg som menneske og gjør at du mister deg selv i ulike situasjoner, samtidig som tanker helt uten mål, mening og logikk plutselig blir det mest troverdige i hele verden. 

Jeg tror alle har gått av å kjenne litt ekstra etter hva som skjer i tankene i ulike situasjoner og prøve å ta et lite dypdykk i sitt eget hode. Hvorfor tenker man det ene og det andre? Hva er det som forårsaker dette? Er det en sannhet eller en falsk troverdighet du plutselig begynner å tro på?

Jeg tenker at så lenge man begynner å bli bevisst på hva man tenker på og i hvilke situasjoner, så er man i gang. Kanskje det kan hjelpe litt, kanskje det kan hjelpe mye. Det er i hvert fall en start, og det er det viktigste. For det er ikke farlig å tenke, det er bare lurt å kjenne etter hva tankene kan bety for deg og ditt liv. 

Please share my information and spread the word:

Published in Psykologi Tankespinn

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *