Skip to content →

ET BARNDOMSHJEM

Der jeg har vokst opp sammen med de andre, og der hvor de minste vokser opp og skaper minner for øyeblikket. Der hvor vi har hatt hvert vårt soverom innredet på ulike måter, noen sterilt, hvitt og enkelt, andre fullstappet med leker, bilder, farger og klær. Der hvor uenigheter blir til og gleder oppstår. Der årene går, alle vokser og blir eldre. Rett og slett der livet starter; et sted som danner grunnlaget for resten av livet til disse menneskene; unge som eldre. 

Dette er hjemmet hvor en gråværsdag ble tilbrakt inne med maling og fargestifter eller utendørs med sølepytter, sølevann og regntøy. Et hjem hvor vi ropte på nabobarna og plutselig ble fire stykker. Et hjem hvor en solskinnsdag ble til en eventyrdag fordi sprederen stod på, bassenget var klart, huskestativet hadde blitt brukt, fire is hadde blitt spist, det luktet mat fra grillen oppe på verandaen og dagen for solbrun hud og fregner, sommerkjoler og bustete sommerhår. 

Det er noe helt spesielt med et barndomshjem, og jeg er så takknemlig for at jeg fremdeles kan komme tilbake selv om hjemmet ikke er akkurat som før. For tiden har gått, og jeg er i dag tjuetre år. Det betyr at hjemmet ikke er akkurat som da jeg bodde der for flere år siden. Men allikevel vekker det minner idet jeg åpner ytterdøra, går inn i entreen og sier «hallo, nå er jeg hjemme igjen».  

Men tiden har gått og det er ikke akkurat som før. 

Please share my information and spread the word:

Published in Tankespinn Tekster Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *