Skip to content →

FORSTÅ DRØMMENE DINE

Her om dagen mottok jeg en brosjyre som handler om å forstå drømmene sine. Jeg har alltid vært veldig fascinert av drømmer og stilt meg selv mange spørsmål om hvorfor vi drømmer, hva drømmer kan bety, hvorfor vi drømmer om enkelte personer og hvorfor fine eller tragiske hendelser skjer i «drømmeland«. 

Jeg har hatt perioder hvor jeg har drømt mer enn andre perioder. Det har vært perioder hvor jeg har våknet som et spørsmålstegn og ikke forstått hvorfor jeg har drømt alt dette.

Dette arket ble derfor veldig hjelpende for meg å ta en liten titt på. 

I arket står det blant annet at med en gang man våkner, så skal man forsøke å holde fast på drømmen og handlingen, selve følelsen man har når man våkner og den følelsen du hadde i drømmen.

Videre skal man tenke tilbake på hvilke personer som er med i drømmen og hvilke egenskaper de hadde. For som regel så representerer personene en følelse hos oss, men den kan også illustrere ukjente egenskaper/relasjoner til andre. 

Hvor er det handlingen i drømmen utspilte seg og er det mulig å kjenne seg igjen? Skjer handlingen i nåtid, fortid eller i fremtid, og hvor gammel er du i drømmen? 

Hvilken rolle vi har i drømmene spiller også ofte en avgjørende rolle her, fordi dette ofte gjenspeiler hva som skjer i drømmen og hva temaet er. 

Tenkte du noe spesielt i drømmen, og hvordan følte du deg når du la deg den kvelden før drømmen fant sted. Dette kan nemlig ha mer å si enn man tror. 

Finnes det en sammenheng mellom handlingen i drømmen og hendelser som du har opplevd den siste tiden? For eksempel har du hatt (har) det tøft og opplever at dette gjenspeiles i drømmene?

På bakgrunn av teksten ovenfor, kan man forstå drømmenes budskap og på den måten få en bedre forståelse av hvordan man selv har det og hva dette gjør med hjernen om natten. 

For det finnes bearbeidelsesdrømmer, det finnes forberedelsesdrømmer, det finnes mirakeldrømmer og det finnes transformasjonsdrømmer. Alle disse har betyning for vårt følelsesregister. Gjennom å bruke tid på å tenke over hva man har drømt, blir man kanskje også bedre rustet til de eventuelt kommende drømmene; ikke minst til å ta vare på seg selv og følelsene sine i hverdagen. 

For er det en ting vi vet, så er det at enhver drøm betyr noe

Please share my information and spread the word:

Published in Tankespinn Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *