Skip to content →

DESEMBER & VENTETID

Den fineste tiden i året har kommet, nemlig desember og juletid. For meg har alltid julen vært noe eget og en måned som symboliserer tid til å tenke, tilbringe tid sammen med de man er glad i, skape tradisjoner, bake julekaker, være ute i snøen, kjøpe julegaver og pakke dem pent inn. Måneden symboliserer også det å gi, å glede andre og å spise sjokolade hver eneste morgen fra julekalenderen. I år har jeg to sjokoladekalendere, så med en gang jeg står opp, åpner jeg opp lukene og koser meg med sjokolade til morgenkaffen. Det er så fint. 

Det som kanskje er det fineste med juletiden er ventetiden. Å ha noe å glede seg til, se frem til, glede seg til, planlegge, forberede og lenge etter. For hver dag man våkner opp, er det en dag mindre til den store dagen. Og det er i hvert fall fint. 

Det skal likevel sies at ikke alle har de samme minnene og tankene rundt julen. For svært mange er dette en periode som preges av usikkerhet, redsel og følelsen av å være annerledes. Jeg blir alltid veldig emosjonell og tankefull denne tiden. For ingen har det perfekt, ei heller jeg. Men det er likevel viktig å bidra på sin måte. Min måte er å levere gaver til Fattighuset, gi bort to middager på juleaften gjennom veldedige organisasjoner, kjøpe varm drikke eller gi et varmt pledd til en uteligger og komme på overraskelsesbesøk til en/ei som betyr mye for meg med en liten oppmerksomhet. 

Hvert år klør man seg i hodet over hva man kan gi til den/de i familien som har alt, og som ikke ønsker seg noe. Vi har alle en onkel, en bestefar eller en mor/far som ikke vet hva de ønsker seg nettopp fordi de har alt. Men vet du hva du skal gi til dem? Du skal gi dem tid. Du skal tibringe tid sammen med dem, om du så inviterer dem med på kafé, kommer på overraskelsesbesøk eller setter av en kveld/dag/helg der dere er sammen og skaper minner. For minner har man aldri for mye av. 

Bare en liten tanke i disse førjulstider hvor man løper fra butikk til butikk, fra kjøpesenter til kjøpesenter og legger titalls varer i handlekurven på nett. 

Sett av tid, og du vil aldri angre. Ikke kan det byttes heller. Tid vil alltid være dyrebart og det fineste av alt. 

Please share my information and spread the word:

Published in Julen Tankespinn

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *