Skip to content →

PIXLR EXPRESS // PIKTOCHART

Jeg har alltid vært tilhenger av programmer som gjør det mulig å være kreativ på nett uten å bruke titalls timer på å forstå hvordan det skal gjøres. Det finnes et hav av muligheter der ute, og det trenger ikke koste en formue å være kreativ med bilder eller leke seg med effekter og kollasjer. Jeg skal derfor komme med noen eksempler som jeg har benyttet i mange år, og som jeg har svært god erfaring med. 


Pixlr Express er det «programmet» jeg har brukt lengst. Som de selv skriver, så er det en «online image editor» der du har mulighet til å redigere bilder, sette de sammen i ulike kollasjer eller legge til effekter og laste dem opp slik at du kan kombinere bilder eller lage kort/andre bilder uten å føle at kunnskapsnivået ikke strekker til. Her er mulighetene mange, det er helt gratis og veldig brukervennlig. Kollasjen nedenfor er laget i dette programmet og bildene er tatt av meg. 

Piktochart derimot, er et «program» der du har mulighet til å redigere bilder, legge til effekter, men også til å lage såkalte plakater, presentasjoner eller store oversikts-kart/tankekart osv. Du kan for eksempel redigere inn julepynt til en overskrift for å skape julestemning, eller redigere et bilde større eller mindre, med andre fargeelementer eller rett og slett bare lage store bilder der kun fantasien setter grenser. Jeg har benyttet dette programmet på bloggen svært mange ganger og flere av de kreative overskriftene mine er laget der. Dette gjelder også bilder jeg har lagt ved i innleggene med en liten vri. Det ser veldig profesjonelt ut, men er egentlig innmari enkelt – og gøy ikke minst. Bildet nedenfor er laget i dette programmet. 

Please share my information and spread the word:

Published in Tips og erfaringer

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *