Skip to content →

EN NY VERDEN PÅ ØRENE

Det er nesten så du selv kan bestemme stemningen eller følelsene du vil kjenne på kun ved å lytte til musikk på ørene. Jeg har alltid likt musikken best når den pryder rommets fire vegger slik at jeg kan bevege meg rundt uten å føle at øreproppene lukker meg og musikken min inne. Men når jeg derimot beveger meg utenfor døra i en verden hvor trafikk, mennesker og støy fra bygningsarbeidet tar overhånd, er det ganske så greit å plugge i noen propper. Jeg føler meg på mange måter veldig alene med musikken, samtidig som jeg elsker at det kun er jeg som hører den og dermed får den for meg selv. For musikk er ganske så personlig, og det er ikke alle jeg ønsker å dele musikksmaken og interessene mine med. 

Noen ganger går jeg ut døren med et tomt sinn, andre ganger føler jeg på en intens glede. Og alt ettersom hvordan jeg føler meg, så henger musikken på ørene med. Noen ganger for å virkeliggjøre følelsene litt ekstra. Andre ganger for å drømme meg bort. 

Når trikken bråker og musikken får turen til å føles ut som en dans, eller når mennesker løper forbi, hit og dit og det eneste du selv hører er lyden av meditasjon i ørene. Som om du stenger det stressende livet utenfor og greier å kjenne på hvordan du har det akkurat nå, der du selv beveger deg men på en litt annerledes måte. 

Akustisk musikk, ikke altfor høyt volum og jeg er med i en verden helt for meg selv. Jeg kan se for meg fossefall, kjenne på lukten av nyklippet gress. Jeg kan tenke tilbake på smil og gode stunder sammen med de som betyr aller mest for meg, eller jeg kan tørke noen tårer fordi livet byr på den slags. Sånn sett er musikk terapi for sjelen og for alle følelsene. 

Og sånn sett opplever jeg en ny verden med ørene. 

Please share my information and spread the word:

Published in Hverdag Oslo-livet Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *