Skip to content →

EN VERDEN FULL AV HISTORIER

Mennesker i alle aldre og høyder. Noen med store øyne, andre med tomme blikk. Noen som sitter helt alene og for seg selv på en restaurant i Grekenland der et sted. Andre som ikke klarer seg uten sin andre halvdel. Noen barn som gråter fordi det er varmt, og andre som bare ligger i solen, leser bok etter bok, plasker i havet forså å lese enda litt til. 

Andre lukter, utstikt, varme, palmer, planter, magre dyr som helst skulle hatt litt næring, litt skygge og litt omsorg. Arbeidere som jobber fra de står opp til de legger seg, men som smiler mer enn oss. Lukten av grillmat, eksos og havet. Skjell, hvite steiner og kritthvit sand. 

Noen som har et enormt reisefølge, andre som sitter for seg selv under en parasoll og som bare lytter til bølgene. Noen som kysser på vei ned mot stranden, andre som går sammen men ikke sier et eneste ord. Barn som leker i veien, som hjelper foreldrene sine med å vaske bord, som smiler til deg, og som unner seg en liten crepe fordi de fikk lov den ene gangen.

Busser, biler, rustne, nyere, gamle. Alle kjører de forbi der du befinner deg. Noen selger vannmeloner, andre selger stoler. Båter som frakter turister fra øy til øy, og kapteiner som gjør det de har gjort nesten hele livet. Nytt og helt spesielt for noen, helt normalt og som en del av hverdagen for de andre. 

Solnedgang og fotoshoot for mange langs strandkanten. Tid for å fiske, gå en rolig tur eller rydde på stranden for de andre. Mangfoldige timer på kjøkkenet med trettisju grader og mengder med mat som skal lages for noen. For andre er dette tiden for god mat, drikke og godt selskap i de fineste kjolene de eier med oppsatt hår, rød leppestift eller en skjorte kjøpt for anledningen. 

Ferie for noen er andres levebrød. Det finnes så mange skjebner og historier der ute. Og mens du lager historie av å reise på ferie og oppleve verden, passerer du tusenvis av historier selv. Uten av vi tenker på det, er vi omringet av blikk – tomme som glade. Og det er like fint som det er rørende. 

For, for noen er det ganske så trist også. 

Verden. 

Please share my information and spread the word:

Published in Tankespinn Tekster Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *