Skip to content →

FOMO – NYE GENERASJON PERFEKSJON?

Den siste tiden har jeg lagt merke til et begrep i både insta-feed, facebook-feed og generelt ellers på blogg og på internettet. Begrepet kalles FOMO, og definerer mennesker som rett og slett relateres til «fear of missing out». Altså den enorme redselen fra å gå glipp av noe. Eller alt hele tiden. 

For meg som på mange måter ikke kan relateress til begrepet, blir dette uforståelig. Jeg føler på mange måter at FOMO er starten på den nye generasjon perfeksjon; dette med å levere alltid med alle uansett tidspunkt. 

Tenk å måtte føle at man skal si JA til alt hele tiden, selv om kjæresten savner deg, leksene venter, klesvasken ble satt på vent nok en gang og/eller selv om leiligheten ser ut som et h**hus. Som introvert, er ikke dette til å forstå naturlig nok. For min del handler det om å lytte til kroppen, hva den prøver å fortelle deg og hva man rett og slett har lyst til å sette av tid til i en hektisk hverdag. 

Jeg lever for minnerike kvelder, gode samtaler, fantastiske vennskap, tid med familie og morsomme opplevelser, men det som gjør at jeg greier å leve i hverdagen, sånn typ fra mandag til fredag, er å få tilstrekkelig med søvn, god og næringsrik mat, trening, frisk luft og chillout på sofaen. 

Her forleden tittet jeg igjennom Marie Brudevold aka Supermarie sin story på Snapkollektivet (anbefales forøvrig å følge på Snapchat); som skrev et sitat som virkelig traff meg. I storyen stod det følgende: 

«Ved å si NEI til andre, sier du JA til deg selv». 

Og med utsagnet ovenfor, tenker jeg umiddelbart på dette FOMO-begrepet, eller for min del – min måte å takle hektiske eller utfordrende perioder. For man skal ikke føle på skam fordi man takker nei til en kaffedate eller en kveld ut på byen dersom man føler kroppen trenger noe annet, man skal ikke føle på dårlig samvittighet fordi man ikke orker den bursdagsfesten. Man skal rett og slett lytte til hva kroppen prøver å fortelle deg. 

Sier kroppen: «Heisann, du jeg trenger litt ro i kveld, en veggispizza og noe godt i glasset», så gjør det. Kjøp den pizzaen eller lag den, drikk det eller de glassene og ro helt ned. 

Hvilepuls. 

Please share my information and spread the word:

Published in Hverdag Oslo-livet Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *