Skip to content →

STILLHET – HVA ER DET?

Jeg våkner alltid til alarmen på telefonen, scroller meg igjennom snapchatvideoer og ser videoer på Instagram, før jeg står opp, skrur på podcast og går på badet for å gjøre morgenrutinen min. Når jeg er ferdig, skrur jeg på tven mens jeg spiser frokost, og plugger øreproppene inn på vei ut døra. Jeg lytter til musikk når jeg går ut, på bussen, på vei til og/eller fra møter og andre avtaler. Lytter til enda mer podcast. Det er faktisk bare så vidt at jeg i det hele tatt registrerer lyden av fuglekvitter, bilkjøring, kollektiv, mennesker som snakker – det som skjer utenfor. Når jeg kommer hjem igjen, lytter jeg ofte til musikk for å forberede meg på dagens treningsøkt, før jeg skifter og nok en gang plugger i øreproppene. Jeg trener til musikk, hører ofte på annen musikk på vei hjem, ser TV på kvelden, også snakker jeg kanskje med et eller to familiemedlemmer, en venn eller venninne på telefonen etter det igjen. Jeg bor heller ikke alene. Så mange samtaler utveksles også. 

KLARER JEG IKKE Å HA DET STILLE RUNDT MEG? 

Det er ganske skremmende hvordan vi ikke evner å være mer tilstede. For med en gang jeg begynte å tenke over dette her om dagen, så bestemte jeg meg for å være mer bevisst. For dette er jo ikke noe spesielt, noe rart, eller noe annerledes. Og det er kanskje akkurat det som er problemet. Vennene mine, bekjente og mennesker jeg snakker med har en slik hverdag. Og hverdager er det flest av. Hverdager hvor man går fra det ene til det andre og er ett hundre prosent pålogget. Hvor man aldri klarer å bare legge igjen øreproppene i veska og faktisk lytte til livet utenfor døra, eller stemningen på bussen, eller stillheten idet man kommer hjem, eller er hjemme noen timer. 

LUKKE SEG SELV I SIN HELT EGEN VERDEN 

Jeg tror det er så viktig. Alle disse lydene skaper inntrykk, og jeg tror det er ganske skummelt å lukke seg selv i sin helt egen verden med musikk eller historier på øret. For plutselig kjører en bil litt raskere enn du kanskje evner, plutselig roper noen på deg noen meter unna (tenk så koselig møte det kunne blitt?), og plutselig gir bussjåføren en viktig beskjed som kan være avgjørende for resten av turen. Og da er man søren meg ikke tilstede. Bare fordi.

Bare fordi at man er vandt til å lytte til musikk
Bare fordi man skal sjekke de videoene
Bare fordi at man skal høre resten av den podcasten 

BLI BEVISST 

Men så har jeg lært at med en gang jeg blir bevisst på noe, så gjør det automatisk at jeg forstår omfanget og hvor mye jeg faktisk er avhengig. Så denne gangen skal jeg lytte litt ekstra til min egen kropp, (og litt mindre til musikk og podcast sånn h-e-l-e tiden), og rett og slett bare være mer tilstede. 

Please share my information and spread the word:

Published in Aktuelt Erfaringer Hverdag Oslo-livet Sosiale medier Tankespinn Tips og erfaringer Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *