Skip to content →

LESELØVE

Skaff deg et lånekort, da vel

Interessen for bøker har økt betraktelig det siste halvåret. Trolig på grunn av at tiden som student var forbi, men også fordi lysten etter å skrive, formidle, lære og forstå fremdeles er en stor og viktig del av meg. Bokhøsten har likevel alltid vært veldig stas å få være en del av. For selv om bøkene trykkes i fleng, er det ikke slik at jeg har kjøpt dem på butikken med det samme. Det er jo ingen hemmelighet at nye bøker til en prislapp på over trehundre kroner – fort kan tappe kontoen i det lange løp. Derfor bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender og skaffe meg et aldri så lite, men flott lånekort.  

For det er liksom verdt disse køene..

Det er klart at ulempen med å ha lånekort som én av mange tusen i hovedstaden byr på milelange køer for å sikre seg de bra bøkene, men også er jeg villig til å vente – med mindre boka er så viktig at den bare må kjøpes. Det skal dog sies at det føles godt å lese litt lettere stoff, enn den tunge akademiske litteraturen jeg har vært en del av de siste tre årene – med forskningsartikler herfra til månen. 

Boken «om å være introvert i en verden som ikke slutter å snakke»

Likevel har interessen for livsstil og psykologi økt betraktelig, så jeg har godt til innkjøp av en bok jeg tror vil falle veldig godt i smak. Jeg er allerede godt i gang. Boken handler om det å være introvert i en ekstrovert verden som aldri slutter å snakke, og kampen mange mennesker føler de må kjempe for å bli sett, men kanskje like mye – for å bli behandlet likeverdig. Boken tar opp sentrale situasjoner ifra arbeidslivet, men også fra et av verdens største og mest anerkjente skoler, Harvard Business School; en skole som verdsetter ekstroversjon i aller høyeste grad. 

Jeg syntes det er svært fascinerende hvordan verden utvikler seg og årene går, samtidig som ekstroversjon og introversjon fremdeles har mye å gå på. Vi mennesker er født som vi er, og selv om samfunnet og menneskene rundt oss er med på å forme dem vi blir, så er det mye som er innbarka i underhuden. Dette er egenskaper eller følelser som ikke kan formes. Boken setter virkelig slike viktige og svært sentrale problemstillinger på agendaen og viser hvordan vi skal respektere og ha forståelse for at mennesker er ulike, og at det er disse ulikene som faktisk utgjør de store forskjellene – sett i et langsiktig perspektiv eller helhetlig bilde. 

#Selvutvikling

Poenget med dette innlegget, var på ingen måte å iverksette en fasit over hva som er bedre; ekstroversjon eller introversjon – men heller poengtere viktigheten av å gjøre seg kjent med dette for å få en bedre forståelse av ulike personlighetstyper når man skal ut for å utforske livet i en hektisk og utfordrende hverdag. Jeg er glad for at leselysten og lærevilligheten min gjør meg i stand til å utvikle meg og lære mer selv om jeg ikker er hundre prosent student lengre. 

Læring er jo trossalt aldri for sent. I hvert fall ikke for meg. 

Please share my information and spread the word:

Published in Aktuelt Nyttige tips til studenten Tips og erfaringer Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *