Skip to content →

YOUTUBE – DET NYE FJERNSYNET

De siste årene har jeg registrert en stor endring i bruken av sosiale medier. For enkelte medier/plattformer/kanaler (alt ettersom) har falt fra, mens andre har kommet til syne. 


  • Her mener jeg selvfølgelig bruken av Facebook, som også har vært i endring (mindre statusoppdateringer, mer chat, sponsede innlegg og lukkede grupper).
  • Instagram med sin evigdrømmende bildearena, men også her har bruken av annonser trådd tydeligere frem. 
  • Snapchat med sin effektive og kortvarige bildestrøm. Alltid tilgjengelig, alltid på farten. Synlig for noen, usynlig for mange andre. En av verdens største aviser, og også her; sponsede innlegg. 

Noen steder har det blitt utviklet en rekke fornyelser og verktøy som gjør det mulig å bruke mediet på en annen måte enn tidligere, og det er her poenget mitt kommer. 

LA OSS SNAKKE OM YOUTUBE 

For la oss snakke om YouTube; et sosialt medium som for meg ble benyttet til å se musikkvideoer da jeg som tenåring ønsket å utforske musikkverdenen på en enkel måte. Kanalen som var en arena for hysteriske videoer av mennesker og dyr som driter seg ut, faller eller har talenter. 

VLOGGING 

I dag, flere år og mange observasjoner senere ser jeg en enorm endring. Det er klart at vi i lille Norge blir påvirket av det som skjer rundt om i verden, også i et digitalt perspektiv. Økningen av YoutTubere som i dag er blitt en annen form for å blogge, eller videoblogge/vlogge som det så fint heter. 

YOUTUBERE 

Det finnes så utrolig mange YouTubere, både med bakgrunn som bloggere, men også andre formidlere innenfor ulike kategorier. Disse har gitt kanalen en sjanse, opprettet en YouTube-kanal med et tema, og kjørt på. Som om det er enklere for «folk flest» å abonnere på en YouTube-kanal i dag, fremfor tidligere da YouTube ikke var like interessant. Og med tiden har også YouTuberne fått tillært seg en rekke erfaringer. Det finnes så utrolig mange dyktige kreative sjeler der ute! 

Selv om vi kan se et snev av bloggere som prøver å nå ut til lesere sine på andre måter, også gjennom video i større grad enn før, så er det mange seere å hente på YouTube. Kanalen som jeg tror fenger interesse fordi brukerne leverer riktig innhold tilpasset akkurat deg, uavhengig av hvem du abonnerer på (mange eller få). 

TV-KANALENE HAR SETT BEDRE DAGER (…) 

Det er jo ikke til å stikke under en stol at mange av de store TV-kanalene har sett bedre dager, hvilket sier mye om hvordan våre seer-vaner har endret seg. Vi har mindre tid, forventer, og foretrekker mer spesialtilpasset innhold. Vi ønsker å se det som er relevant for oss når vi har tid til det, og på den måten blir kjente kanaler som YouTube en gull-arena nettopp fordi innholdet vi ønsker når vi selv ønsker å se det. 

TILGJENGELIGHETEN #tommelopp 

Selv, er jeg for eksempel lidenskapelig opptatt av mote, sminke, skjønnhet og interiør, men også digital markedsføring og ulike IT-programmer som er viktige å ha litt kjennskap til. På den måten kan jeg tillære meg masse kunnskap, tips og triks når jeg føler for det; om det er en kveld jeg har noen timer til overs, eller en avslappende søndag i sengen. Poenget er tilgjengeligheten, og den har jeg virkelig tro på.

Heia, YouTube. 

Please share my information and spread the word:

Published in Digital markedsføring Sosiale medier Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *