Skip to content →

Å FØLE SEG VIKTIG

Jeg har tenkt mye på dette med å føle seg «viktig» for noe eller noen, i det siste. Det faktum at vi mennesker føler oss bedre når vi vet vi gjør noe bra, enten for oss selv eller for noen andre. Alt i fra å stå opp om morgenen og servere kaffe på sengen til noen man er glad i, til å ha en jobb. Noe å gå til, noe å bidra med, å ha en stemme i et felleskap, og bli hørt.  

Når man er student, er hverdagen helt annerledes. For det viktigste er å møte opp, få med seg det viktigste foreleseren har å si, og prøve å huske dette; i hvert fall notere det ned. Men også her er man en bidragsyter, for som student ønsker man å lære, og kunnskap er makt. For det er kunnskap, vilje og motivasjon som faktisk fører deg frem når du skal søke en jobb senere. 

Selv, kjenner jeg på en mestringsfølelse de gangene jeg har gjort noe produktivt i løpet av en dag. Med produktivt, mener jeg å fysisk tilbringe tid med mennesker og skape noe. Jobbe seg opp mot et mål, vite at man gjør noe bra, både for seg selv og for andre, i tillegg til å kjenne på følelsen av å måtte stå på for eget liv og tjene til husets opphold. Å lære, lytte til andre menneskers erfaringer og historier, være pliktoppfyllende, og å møte opp. Rett og slett bidra; både på arbeidsplassen, som student, som venn eller venninne, kjæreste og/eller datter. 

For det er jo slik. Ingenting kommer av seg selv, ingenting er gratis. Men jeg tror det er ganske så fint jeg. Det å fortstå at man må stå på og møte hverdagen uansett hvordan den er, eller hvordan man har det. 

Please share my information and spread the word:

Published in Aktuelt Karriere og drømmer Tankespinn

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *