Skip to content →

SKRIVEKURS PÅ LITTERATURFESTIVAL

I helgen har det vært Litteraturfestival på Sagene i Oslo, så derfor benyttet jeg anledningen til å delta på et skrivekurs med forfatter Silje Aanes Fagerlund. På forhånd hadde jeg store forventninger, og jeg må innrømme at jeg dro fra kurset med masse inspirasjon og svært nødvendige og nyttige tips. 


Jeg har vært på kurs tidligere, og da har jeg ofte følt at tipsene forfatterne kommer med ofte er litt «synsete», vanskelig å sette seg inn i og kanskje litt for objektive. «Som om det er så lett», liksom. Denne følelsen fikk jeg ikke etter kurset med Silje.

På kurset leste Silje et utdrag fra første kapittel i hennes selvskrevne kjærlighetsroman – som handler om å miste kjærlighet. Det var så sårt, og så vakkert. Boken heter «Eneste«, og skal uten tvil kjøpes og leses i høst. I tillegg har hun oversatt boken «Å skrive«; en bok som opprinnelig er skrevet av en fransk forfatter.

Skrivekurset var hovedsaklig delt inn i to deler; en del med tips, gode råd og opplesning fra kjærlighetsromanen «Eneste«, og en praktisk del der vi fikk utdelt oppgaver. Den praktiske delen av kurset, var kanskje den delen jeg likte best (selvfølgelig). Her fikk vi hovedsakelig tre oppgaver som bygget på hverandre. Den første oppgaven handlet om at vi skulle skrive ned en erfaring vi har hatt på et papir. Jeg husker jeg satt der med et tankefullt sinn og prøvde å trekke frem en erfaring jeg kunne skrive ned, før jeg bestemte meg for å skrive den ned noen minutter senere.

Det som inspirerte meg med denne oppgaven, var at forfatteren ba oss legge vekk den formelle stemmen i teksten, og prøve å skrive så ufiltrert og dønn ærlig vi bare turte. Vi skulle legge alle kortene på bordet, dypere enn forrige gang, og gå inn på hva vi faktisk ønsket å komme frem til med den erfaringen vi skrev. 

Det å løsrive seg fra det man har skrevet, begynne på nytt og kanskje i større grad bearbeide teksten man opprinnelig skrev så forsiktig og så ordentlig, hjalp meg veldig. Jeg gravde dypere inn i egne tanker, skriblet ned erfaringer, tanker og følelser. Jeg skjøv bort tanken om at noen andre skulle lese det jeg hadde skrevet. For det er jo selvfølgelig ikke meningen. Dette skulle være mitt verk, og ingen andre skulle lese det. Jeg skulle tørre. 

Tusen takk for et inspirerende kurs,
Silje Aanes Fagerlund. 

Please share my information and spread the word:

Published in Karriere og drømmer Kurs Samfunn og engasjement Tankespinn Tekster Tips og erfaringer Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *