Skip to content →

BYEN VÅKNER TIL LIV

Mandag morgen.

Trikkene begynner å gå, banen suser avgårde under bakken og bussene kjører avsted. Du rekker kanskje ikke akkurat den bussen du hadde timet da du våknet, men det går fint, for det er bare tre minutter til den neste bussen kommer. Med en kaffekopp i hånden, trøtte øyne og vesken over den høyre skulderen er du klar. På bussholdeplassen sammen med alle de andre, stressende og nokså trøtte menneskene står du. Alle ser på hverandre, før de titter ned på mobiltelefonen sin igjen. Noen har ørepropper i ørene, noen krangler høylytt i telefonen, andre løper frem og tilbake – som om de våknet på feil bein og ikke helt vet hvor de skal. Er jeg på det rette busstoppet nå liksom?

Lufta begynner å lukte høst, det er kjørligere ute – og mens noen smiler av tanken på meldingen de nettopp mottok, titter andre ut vinduet på bussen, mens de prøver å holde øynene oppe. Rushen er for lengst i gang, og mens bussen stopper for å få med seg flere, får jeg inntrykk av at det er en sinnstemning så stille og sliten som overhode mulig. 

Konkurrere om å få en plass blant alle de andre. Orker ikke sitte, tenker de. Har en lang arbeidsdag i vente, vet de. Presser seg frem og forbi – uten å tenke folkeskikk og normal oppførsel.

Gatemusikantene har allerede rukket å sitte der en time, og mens folk løper forbi, noen med veske, andre med bag, så spiller de deres faste strofer med godt mot, for her skal de jo sitte hele dagen uansett. I hui og hast, roer plutselig rushen seg, og klokken nærmer seg 10:00. 

Mandager.. 

Please share my information and spread the word:

Published in Hverdag Oslo-livet Uncategorized

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *