Skip to content →

HVORDAN AVSLØRE EN FALSK FACEBOOK-SIDE?

Vi ser det daglig. Venner på Facebook som går «fem på», og som deler et innlegg fra en konkurranse, fordi det øker sannsynligheten for at de får plukke med seg alt de vil i butikken på fem minutt (…) 


Nå skal jeg fortelle deg hvordan du kan skille en falsk Facebook-side fra en autentisk. Da slipper du å legge igjen personlige opplysninger fra egen profil – som denne siden (faktisk) selger videre. 

Dersom du ser en konkurranse på Facebook, og blir litt interessert – SJEKK DETTE:

  • Språk: Hvordan er språket? Greier du å forstå hva som står? Ser teksten oversatt ut (Google Translate?) Dette er veldig enkelt å se, og har veldig mye å si. En Facebook-side som for eksempel Expert, korrekturleser garantert før de publiserer innhold. 
  • Likes: Hvor mange er det som faktisk liker denne siden? Jeg tror dette er det første jeg i hvert fall legger merke til, da antall likes i veldig stor grad indikerer hvem som står bak siden. Selvfølgelig har Expert sin Facebook-side mer enn 123 likes. 
  • Blå hake: Har siden en blå hake? Autentiske Facebook-sider har en blå hake ved siden av navnet, noe som bekrefter at siden er godkjent av faktiske personer som jobber med Facebook daglig. 
  • Antall innlegg: Hvor mange innlegg er publisert på siden? Falske Facebook-sider har en tendens til å ha et par, tre, fire innlegg. Dette gir en god indikator på sidens falskhet. Sjekk dato-merkingen. Ingen store merkevarer publiserer fem innlegg klokken 12:13 på en søndag. Selvfølgelig har Expert sin Facebook-side publisert mer, men flere innlegg over tid – ikke på samme tidspunkt på én dag totalt.. Siden har jo eksistert i mange mange år. 
  • Beskrivelse: Hvordan beskriver Facebook-siden seg selv? Opplyser de om adresse, åpningstider, kundeservice-info eller annen relevant informasjon det er normalt å opplyse om? 
  • Merkevarens hjemmeside: Klikk deg inn på for eksempel Expert sin offisielle hjemmeside, og finn lenke til deres Facebook-side. Da vil du raskt se en helt annen Facebook-side. Den som faktisk er reell og autentisk korrekt. 
  • Konkurransen: Er konkurransen Facebook-siden har publisert litt for bra til å virke realistisk? Ja, da er den sannsynligvis falsk. 

For tenk fornuftig. Er det virkelig realistisk å vinne et hus dersom du deler et innlegg på Facebook? Eller virker det sannsynlig å kunne tømme en butikk til en verdi av 15 000 kr på fem minutt? 

Styr langt unna Facebook-sider som oppfyller flere av punktene ovenfor. Rapportér siden som spam, slik at Facebook fanger den opp og sletter den for godt. 

Håper innlegget var tilnytte for deg og dine!
DEL gjerne!

Please share my information and spread the word:

Published in Erfaringer Sosiale medier

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *