Skip to content →

Hvordan skille seg ut i mengden som student?

Du er én av titalls tusen. Bokstavelig talt. Du har flyttet hjemmefra og skaffet deg en leilighet. Her ønsker du å bo de neste årene. Du skal begynne å studere. I første omgang er det en bachelor som er hovedfokuset, selv om det største ønske er å skrive og bestå en mastergrad.

I en mengde mange kan det være svært krevende å finne en deltidsjobb ved siden av studiene. Det er ikke bare kampen om plassene som er problemet, men tilstrekkelige jobber tilgjengelig på markedet.

Så hva gjør du dersom du leter etter en jobb ved siden av studiene, ikke bare av økonomiske årsaker, men fordi du faktisk ønsker erfaring og nye bekjentskap?

Jo. Du må synliggjøre deg og gjøre mer enn det som er obligatorisk. Du må bli aktiv. Som student er faktisk mulighetene mange. Allerede første uken på høyskole eller universitet får du full informasjon om hvilke verv du kan melde deg inn i, organisasjoner du kan styre, eller aktiviteter som foregår før, underveis og/eller etter skoletid.

Det er ikke bare på grunn av CV-en at du skal gi en jobb eller frivillig engasjement en sjanse. Du skal tenke på fremtiden din og erfare så lenge du har muligheten til det. 

I tillegg til å engasjere deg ved siden av studiene, har du som student flere muligheter. Du trenger ikke være kreativ eller «tenke utenfor boksen» for å skille deg ut.

Det er én ting du kan gjøre. Du gjør det kanskje fra før av – mest sannsynlig: 

Skjermbilde 2015-09-10 kl. 22.01.01

Oppdatér din Facebook-profil (sjekk at kontoinformasjon stemmer og at bilder, statuser og videoer som ligger ute av deg er noe du kan stå for uansett hvem det er som måtte sett det).

Opprett eller oppdatér din Twitter-profil (du har garantert en hobby, en interesse eller noe du er flink til. Du kan twittre om det, vise at du er engasjert eller sitere personer som inspirerer deg og delta aktivt i diskusjoner. På den måten blir du synlig overfor et større publikum og du blir lagt merke til).

Opprett eller oppdatér din LinkedIn-profil (her er det viktig at kontaktinformasjon, utdanning, tidligere eller nåværende jobber samt en beskrivelse av deg selv stemmer. I tillegg kan det være en god idé å oppdatere profilbildet sitt og la bildet være stilrent og profesjonelt/ekte).

Opprett eller oppdatér din Google+ konto (du tenker helt sikkert at dette er noe av det mest unødvendige du gjør, og du klikker deg sikkert svært sjelden inn her ved senere anledninger, men arbeidsgivere kan se på en slik profil som svært positiv fordi det viser at du som student engasjerer deg og er bevisst på hvilke sosiale medier som finnes).

Lag en blogg (en blogg trenger ikke handle om antrekk og sminke. En blogg kan vise hvem du er, hva du står for, dine meninger, synspunkt, interessefelt. Du kan forme bloggen slik du ønsker og designe den slik du vil at andre skal få inntrykk av deg. På bloggen trenger du ikke oppdatere flere ganger i uken, men det kan være en god idé å finne ut hva du ønsker å skrive om og/eller hva som interesserer deg. På den måten blir det enklere for arbeidsgiver å finne informasjon om deg dersom de skulle finne på å Google deg før et eventuelt jobbintervju).


De fem tipsene ovenfor er skrevet og anbefalt på bakgrunn av egne erfaringer og meninger, samt mine forelesere i valgfaget digital markedsføring. 

Please share my information and spread the word:

Published in Digital markedsføring Erfaringer Nyttige tips til studenten Sosiale medier Tips og erfaringer Uncategorized Utdanning

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *