Skip to content →

Tiden som valgfagstudent i digital markedsføring er over …

Et semester, fem måneder senere. Det er mandag 8.juni 2015. Jeg har offisielt sommerferie og er ferdig med mitt andre år på Markedshøyskolen. Det mest lærerike og spennende året i min utdanning så langt. Jeg har jobbet meg igjennom fagene forhandling og påvirkning, forbrukersosiologi, bedriftsøkonomi og markedsundersøkelser, før jeg bestemte meg for å sette av ett semester og 30 studiepoeng til valgfaget digital markedsføring.

FOR en reise det har vært.

Jeg sitter igjen med kunnskap jeg aldri hadde trodd jeg skulle være klar over, se verdien av og vite lønnsomheten med. Selv om jeg er sliten, kjenner jeg at jeg er veldig klar for å gi alt; når jeg til høsten skal begi meg ut på mitt femte og nest siste semester som bachelorstudent ved Markedshøyskolen. Tiden flyr, virkelig.

 

Modul 1: 

Dette semesteret har vært utrolig bra. Det har vært annerledes, men veldig nyttig. Året ble innledet med en introduksjon og forklaring av det digitale samfunnet, utviklingen av ny teknologi og teknologisk konvergens, nye tjenester og virksomheter, samt disruptive innovasjoner og teknologier. Arne Krokan, som var vår første foreleser lærte meg utrolig mye nyttig og nødvendig for å forstå sammenhenger og for å se forståelsen av det digitale i hverdagen. Her fikk vi også utdelt en digital hjemmeeksamen, der vi skulle benytte teorien vi hadde lært i praksis og relatere den til en valgfri tjeneste og forklare den som et tosidig marked med nettverkseffekter, samt på hvilke måter tjenesten kunne senke transaksjonskostnadene. Jeg valgte det digitale loppemarkedet, Bloppis.

 

Modul 2: 

Etterhvert som vi beveget oss i modul 2, fikk vi flere forelesere. Karl Philip Lund lærte oss hvordan vi kunne opprette et eget domene/blogg, implementere Google Analytics og Google Tag Manager, samt hvordan vi skulle skrive gode blogginnlegg, benytte andre sosiale medier som Twitter, Google Docs, Reddit, Facebook osv. Vi lærte om den digitale økonomien og hva den består av, i tillegg til at vi så på forretningsmodeller, forretningsutvikling og hvordan det digitale nettsamfunnet fungerer.

Eksamenene dette semesteret bestod derfor av den individuelle hjemmeeksamenen allerede i januar/februar, samt 7 obligatoriske blogginnlegg som skulle leveres jevnt gjennom semesteret og skrives et refleksjonsnotat til. Vi deltok også i Google Online Marketing Challenge, som jeg har nevnt i flere innlegg. –>

 

Google Online Marketing Challenge v/Ekko Bolig 

Vår foreleser, Anastasia Mariussen guidet oss gjennom de ulike introduksjonsaspektene for at vi skulle forstå hvordan vi kunne gjennomføre denne konkurransen. Her skulle vi som gruppe finne en valgfri bedrift som vi skulle sette opp en Adwords-annonse for i en valgfri periode på 8-21 dager. Vi fikk utdelt et budsjett på $250 fra Google mot at vi leverte en post– og en pre-campaign med oversikt over kampanjestrategier, budsjett, valg av bedrift og håndtering av kampanjen på bakgrunn av antall dager og målsetting. Jeg og mine gruppemedlemmer, Bianca og Tonje valgte bedriften Ekko bolig som fokuserer på boligannonsering på Facebook.

 

Videre i valgfaget, lærte vi om:

 • De digitale kanalene for markedskommunikasjon
 • Webside
 • Digitale vindu
 • Websideutvikling
 • Domenenavn, navigasjon
 • Brukervennlighet.
 • Vi lærte om verdien av søkemotoroptimalisering (SEO)
 • Keywords
 • Hvordan AdWords fungerer i praksis.
 • Social Media Marketing
 • FB-marketing
 • Blogging
 • Affiliate markedsføring
 • PR, omdømmebygging
 • E-postmarkedsføring
 • E-handel med fokus på mobil-markedsføring og fremtidige trender.

Ved valgfagets avslutning, ble det sett på mer overordnede trekk ved den digitale markedsføringen. Cecilie Staude forklarte oss fenomenet sosiale medier og dets rolle i samfunnsutviklingen. I tillegg ble det fokusert på de ulike kanalenes fellestrekk, særtrekk og egenskaper, hvor noe av det viktigste jeg husker er at det heter:

«I SOSIALE MEDIER» og ikke PÅ SOSIALE MEDIER». Jeg lærte også nytten av å være KANALUNIK.

Det ble sett på sosiale medier i kommunikasjonsmiksen, forankring, utfordringer, rolle, juss og personvern før vi avsluttet med etiske problemstillinger knyttet til den økende bruken av sosiale medier.

FOR et semester. Jeg er ferdig, og jeg ser frem til å motta resultatene! 

Please share my information and spread the word:

Published in Digital markedsføring Uncategorized

2 Comments

 1. Så trist, så deilig! Blanda følelser her i gården 🙂
  Synes modul 1 virker som en evighet siden, litt sånn høstsemester-aktig, haha. Tiden har gått fort, takk for et supert semester med deg som buddy 🙂

  • Ja, jeg er helt enig med deg! 🙂
   Modul 1 er virkelig lenge siden, og det er sant når du sier at det føles som om det var i fjor vi gjennomgikk det. Merkelig, men kanskje ikke så rart vi tenker det, ettersom det faktisk snart er fem måneder siden.

   Tusen takk for et supert semester sammen!
   Vi sees garantert fremover 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *