Skip to content →

Verdien av hardt arbeid

Jeg kjenner mange studenter som kun velger å arbeide med skolearbeidet og pugge rett i forkant av eksamen. I de fleste situasjoner starter de forberedelsene én uke i forveien og leser fra morgen til kveld disse sju dagene før eksamensdagen, men vet dere hva?

«Dere jobber ikke hardt nok, dere er ikke interessert nok.» 

Å starte et studie er helt frivillig, de fleste forelesningene er frivillige og antall bøker man skal kjøpe bestemmer man selv. Det er med andre ord noen år med selvstudie og selvdisiplin. Jeg forstår meg ikke på disse skippertaksstudentene som reiser på ferier annen hver uke hvert semester, aldri møter opp i forelesning og som fester fra morgen til kveld uten å være det minste bevisst på hva som skjer i klasserommet. Kjenner du deg igjen, bør du absolutt velge nettstudier!!

Skjermbilde 2015-04-12 kl. 10.31.09

Hva er hardt arbeid?

«Å studere er hardt arbeid om man bestemmer seg for å oppnå noe, lære noe, utvikle seg og være villig til å hjelpe medstudenter eller andre.»

Når hverdagen er en frihet, er det ekstra viktig å prioritere, sette seg ned og bestemme seg for hva som faktisk skal læres. Man er jo overhode ikke interessert om man sover seg igjennom semesteret og arbeider hardt de siste dagene. Da er man lat.

«Jeg mener hardt arbeid er å gjøre mer enn det som er obligatorisk.»

Å engasjere seg ytterligere utover alle de obligatoriske innleveringene, gruppeeksamenene eller individuelle eksamenene underveis vil alltid lønne seg. Ikke bare lærer man seg å etablere gode rutiner, men man utvikler seg og sin kunnskap også.

Hvorfor skal man alltid bare gjøre det man må? Er det virkelig ikke mulig å sette seg ned, sette opp noen mål for studiet og faktisk utdype seg frivillig utenom det foreleseren har bedt deg om å gjøre? 

 

Mitt engasjement i valgfaget, digital markedsføring og veien videre.. 

Etter at jeg valgte å spesialisere meg i mitt nåværende valgdag, digital markedsføring har jeg blitt desto mer engasjert og villig til å arbeide hver eneste dag. Ikke nødvendigvis bare for å oppnå et godt resultat i form av en bokstavelig karakter, men for å utvikle meg innenfor det jeg synes er spennende. Jeg har utviklet meg og lært utrolig mye de siste fire månedene, og det er takket være meg selv og min deltakelse i forelesningene.

«Jeg har arbeidet både før og etter forelesning, hverdag, ferie og helg – for å hele tiden bli bedre.»

Dette har jeg gjort ved å skrive om ulike temaer på bloggen, lese artikler, oppdatere meg på nyheter og twittre mye mer enn tidligere.

Å engasjere seg krever ikke mye, det krever bare motivasjon og en tro på at alt er mulig om man virkelig ønsker det. Jeg var 100 % anonym på Twitter tidligere; nå får jeg meldinger på denne plattformen ofte av kjente personer fra næringslivet som skryter av arbeidet mitt, engasjementet og det de ser jeg kan.

Man får jobbtilbud av sånt.

Please share my information and spread the word:

Published in Erfaringer Hverdag Tips og erfaringer Uncategorized Verdien av hardt arbeid

7 Comments

 1. Er det ikke rart at tre måneders innsats kan gi slike resultater? Det er faktisk under tre måneder siden dette kurset startet ordentlig og du har allerede kommet så langt!
  Jobbtilbud nå er èn ting. Om du fortsetter denne utviklingen kommer du til å være blant dem vi inviterer som gjesteforelesere til dette kurset senere.
  Holdninger er viktige, men en kan si at det er en nødvendig, men ikke tilstrekkelig forutsetning for å bli riktig god. Den andre forutsetningen er å lære av de beste praktikerne, lese bøkene til guruene og lære seg både teori og praksis. Og husk at teori egentlig bare er beskrivelser av praksis 🙂
  Du er godt på vei Samira.

  Hilsen fra Arne

  • Dette var en veldig hyggelig kommentar og tilbakemelding å få, Arne! 🙂
   Det er helt utrolig at tre måneders innsats kan gi slike resultater og jeg er så glad for at jeg startet å engasjere meg tidlig. Det har fått meg til å lære, bli mer modig og flinkere til å stille spørsmål og utvikle meg.
   Akkurat nå ser jeg bare frem til fortsettelsen. Det kommer til å bli en spennende periode fremover!

   Takk for en hyggelig tilbakemelding. Dette gir meg et skikkelig motivasjonsboost videre! 🙂

 2. Dette innlegget understreker en av de grunnene, som gjør at jeg liker veldig godt å jobbe i gruppe sammen med deg. Du gir aldri opp, selv om det er mye press og strev, dette kommer man langt med. Du snakker ikke om alt som skal gjøres, men gjør det 🙂

  • Så hyggelig å høre! 🙂 Det er veldig motiverende å høre slike ord, og jeg ser frem til fortsettelsen av samarbeidet vårt!

 3. Utrolig bra innlegg Samira! Er enig med utrolig mye av det du skriver 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *