Skip to content →

Å jobbe frivillig som tillitsutvalgt!

Første skoledag som ny student på Markedshøyskolen høsten 2013 begynte for min del ganske spennende. Jeg hadde hatt en to måneders lang sommerferie, og var kommet rett fra videregående skole. Nå ønsket jeg å starte med blanke ark og begynne utdanningen min. På forhånd hadde jeg satt meg mål om å jobbe jevnt med fagene og gjøre det beste jeg kunne.

«Det måtte da være bra nok».

Men da jeg ble introdusert for Studentunionen ved Markedshøyskolen, ble jeg svært interessert. Studentunionen er en organisasjon med frivillige studenter som arbeider for en bedre hverdag ved å blant annet organisere arrangementer og være åpne for studenters forslag. Min klasse bestod av cirka 50 elever, der det var fem stykker som meldte seg frivillig til å delta som tillitsutvalgt.

Jeg var én av dem.

Som tillitsutvalgt for klassen var oppgaven å melde videre til hovedstyret dersom det skulle være noe klassen fant negativt eller positivt. Spørsmål eller eventuelle forslag kunne også meldes videre. Jeg bestemte meg for å rekke opp hånden, sammen med de fire andre for å vise min interesse. Vi ble tatt frem i klasserommet, hvor hver og en av oss måtte presentere oss selv og begrunne hvorfor man skulle bli valgt.

Jeg var kanskje den eneste som kom rett i fra videregående skole, og følte meg derfor svært ung. Jeg hadde ikke så mange erfaringer, verken på jobb eller andre ledende fronter. Men jeg ønsket å få frem at jeg ville gjøre det jeg kunne for at hver student i klassen skulle føle seg inkludert. Jeg ønsket å informere om at jeg ville bidra med, og være en lett tilgjengelig tillitsutvalgt for klassen for å være med å skape et godt klassemiljø. Da vi alle hadde presentert oss, måtte vi forlate klasserommet og vente på avstemningen. 

Lykken var stor da jeg og de fem andre kunne komme tilbake, og jeg så mitt navn stå helt foran på tavlen som den utvalgte med flest stemmer.

Jeg hadde blitt valgt som tillitsutvalgt, og jeg hadde fått flest stemmer den første dagen som student på Markedshøyskolen. 

Å jobbe frivillig som tillitsutvalgt innebar noen oppgaver. Et par ganger i måneden arrangerte jeg «klassens kvarter», hvor jeg ønsket å få klassens meninger, ris og ros angående fag, forelesere, oppsett eller organisering. Informasjonen jeg mottok tok jeg med videre, og satte det sammen til en statusrapport som jeg mailet til hovedstyret. Jeg deltok på møter cirka én gang i måneden, hvor vi diskuterte de ulike klassenes meninger og forslag for å gjøre studentenes hverdag bedre. I tillegg opprettet jeg en Facebook-side for klassen. Her publiserte jeg informasjon hver gang det var kommet nye tidsfrister på enten innleveringer, eksamener osv. Jeg publiserte også lenker til viktige nettsider eller påminnelser om forslag til diskusjoner over nett. Når jeg hadde vært på møte, skrev jeg et lite referat som jeg også publiserte på denne siden. Dette fungerte veldig bra, og jeg følte jeg fikk mer variert respons når jeg publiserte over nett.

I etterkant har jeg bare positive erfaringer som frivillig tillitsutvalgt for Studentunionen på Markedshøyskolen. Man knytter nye bekjentskap, ser hvor nødvendig kommunikasjon er for helheten, samt at man erfarer hvordan det er å bidra «bak kulissene» og gjøre en forskjell for studenters hverdag.

Denne våren begynner mitt fjerde semester på Markedshøyskolen, og jeg har igjen pådratt meg ansvaret som tillitsutvalgt for klassen i Digital markedsføring. Jeg ser frem til et nytt semester med nye utfordringer.

Ta en titt på Studentunionen sine nettsider for mer informasjon.

Please share my information and spread the word:

Related Post

Published in Tillitsutvalgt for Studentunionen

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *